Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Paprikás chutney

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

Fél piros paprika
Fél sárga paprika
1 kis alma
Fél citrom leve
3 újhagyma
2,5dl borecet
1ek barna cukor
Fél kk frissen reszelt gyömbér
Fél kk őrölt fahéj
Fél kk őrölt paprika

Elkészítése:

1. Megmossuk, megszárítjuk és kettévágjuk a paprikákat, kicsumázzuk, majd apró kockákra vágjuk.

2. Meghámozzuk és négybe vágjuk az almát, kiszedjük a magházat és a magokat. A húsát apró kockákra vágjuk, és azonnal megöntözzük citromlével, hogy meg ne barnuljon.

3. Meghámozzuk és vékonyan fölszeleteljük a hagymát.

4. Jól összekeverjük a paprikát, a hagymát, az almát az ecettel, a barna cukorral, a reszelt gyömbérrel, a fahéjjal és az őrölt paprikával; felforraljuk. Mérsékelt lángon, időnként megkeverve kb. 1 órát főzzük, míg minden megpuhul, a leve pedig elpárolog. Ha a párolgás túl gyors, egy kis forró vizet adunk hozzá.

5. Legalább 24 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

6. A chutneyt pirított kenyérszeleteken, salátákhoz vagy sült húshoz tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL