1kg piros paprika
3 zselatinlap
2 dl sovány tejszín
5 dl csirkealaplé
1kk olívaolaj
Só és őrölt bors
1. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe.
2. A paprikát a gőzölőedény felső szintjén kb. 10 percig gőzöljük, míg jól megpuhul. Lecsepegtetjük, hagyjuk lehűlni, majd meghámozzuk. Négyfelé vágjuk, kiszedjük a magokat és az erejét.
3. A tejszínt mintegy 10 percre betesszük a fagyasztóba.
4. Sima pürévé mixeljük a paprikát. Lecsepegtetjük a zselatint, kinyomjuk belőle a felesleges vizet, majd mérsékelt tűzön, egy kis alaplével felolvasztjuk. Amikor teljesen felolvadt, hozzáöntjük a paprikapürét és a maradék húslevet, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Salátástálba öntjük, és hagyjuk kihűlni.
5. Vékonyan kiolajozzunk 6 kis formát. Kivesszük a tejszínt a fagyasztóból, habbá verjük, és óvatosan a paprikapüréhez keverjük. A krémet elosztjuk a formákba, és másnapig betesszük a hűtőbe.
6. Óvatosan kiszedjük a formából: a forma alját meleg vízbe mártjuk, mielőtt kiborítanánk. Salátalevélen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK