Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Piros paprikahab

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1kg piros paprika
3 zselatinlap
2 dl sovány tejszín
5 dl csirkealaplé
1kk olívaolaj
Só és őrölt bors

Elkészítése:

1. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe.

2. A paprikát a gőzölőedény felső szintjén kb. 10 percig gőzöljük, míg jól megpuhul. Lecsepegtetjük, hagyjuk lehűlni, majd meghámozzuk. Négyfelé vágjuk, kiszedjük a magokat és az erejét.

3. A tejszínt mintegy 10 percre betesszük a fagyasztóba.

4. Sima pürévé mixeljük a paprikát. Lecsepegtetjük a zselatint, kinyomjuk belőle a felesleges vizet, majd mérsékelt tűzön, egy kis alaplével felolvasztjuk. Amikor teljesen felolvadt, hozzáöntjük a paprikapürét és a maradék húslevet, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Salátástálba öntjük, és hagyjuk kihűlni.

5. Vékonyan kiolajozzunk 6 kis formát. Kivesszük a tejszínt a fagyasztóból, habbá verjük, és óvatosan a paprikapüréhez keverjük. A krémet elosztjuk a formákba, és másnapig betesszük a hűtőbe.

6. Óvatosan kiszedjük a formából: a forma alját meleg vízbe mártjuk, mielőtt kiborítanánk. Salátalevélen tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL