2 kis pirospaprika
300g brokkoli
1ek olívaolaj
Só és őrölt bors
1. A paprikákat 4-6 percig gőzöljük, míg teljesen meg nem puhulnak. Lecsepegtetjük, meghámozzuk, és kettévágjuk. Kiszedjük a magokat és az erejét, majd a húsát kis kockákra vágjuk.
2. Levágjuk a brokkoli szárát, rózsáira szedjük, megmossuk.
3. Közepes lángon felhevítjük az olajat, beledobjuk a paprikakockákat és a brokkolit, folyamatosan, óvatosan keverve 4-5 percig sütjük, hogy megpuhuljanak, de ne essenek szét. Sózzuk, borsozzuk.
4. Előmelegített, mély tálba töltve azonnal tálaljuk grillezett vagy sült hús, illetve párolt hal mellé köretként, vagy könnyű fogásként omlettel vagy tükörtojással kínálva.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK