4 csirkemellfilé, egyenként kb. 250g
A páchoz:
4 ek Mogyoróolaj
1 biolime leve és reszelt héja
1 ek halalaplé
2 tk csípős csili-fokhagyma szósz
1 tk őrölt koriandermag
1 tk őrölt római kömény
A salátához:
1 salátauborka
1 ek apróra vágott mentalevél
2 tk frissen facsart lime-lé
1 tk cukor
½ tk durva szemű só
A mártáshoz:
125g mogyorókrém
125ml kókusztej
2 ek frissen facsart lime-lé
2 tk csípős csili-fokhagyma szósz
1 tk halalaplé
16db fanyárs, legalább 30 percre beáztatva
1. Közepes méretű tálban összekeverjük a páclé hozzávalóit.
2. A csirkemelleket keresztben 1cm-es csíkokra vágjuk. A húst elrendezzük a páclében, és alaposan összekeverjük. Lefedjük, és 1-4 órára a hűtőbe tesszük.
3. Az uborkát hosszában negyedeljük, kikaparjuk a magjait, és a húsát keresztben nagyon vékonyan felszeleteljük. Az uborkaszeleteket egy tálban összekeverjük a saláta többi hozzávalójával. Szobahőmérsékleten legalább 30 percig állni hagyjuk.
4. Egy kis lábosban összekeverjük a mártás hozzávalóit és nagyon kis lángon, habverővel olykor megkeverve 3-5 percig melegítjük, amíg sima mártást nem kapunk. Ne forraljuk! Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet. A lábost levesszük a tűzhelyről.
5. A csirkehúst kiszedjük a pácból (utóbbira már nem lesz szükség), és 2-3 csíkot hosszában nyársra húzunk.
6. Magas hőfokú, kétzónás grillezéshez készítjük elő a faszenes sütőt.
7. A grillrácsot alaposan megtisztítjuk. A csirkenyársakat két menetben direkt magas hő felett grillezzük, lefedve 6 percig. Ügyeljünk arra, hogy a fanyársak vége az indirekt zónában legyen, nehogy meggyulladjanak. Négy perc sütés után megfordítjuk a nyársakat, és lefedve további 2 percig grillezzük.
8. Akkor jó, ha a hús tömör tapintású és teljesen átsült. Grillezés közben a nyársakat szükség szerint átrendezzük a rácson, hogy egyenletesen átsüljenek. Közben a tűzhelyen kis lángon megmelegítjük a mártást. A csirkenyársakat melegen, a salátával és a mogyorómártással tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK