4 csirkemellfilé, egyenként kb. 200g
A páchoz:
4 ek frissen facsart narancslé
3 ek frissen facsart lime-lé
3 ek olívaolaj
2 ek apróra vágott korianderzöld
1 ek apróra vágott friss jalapeno paprika
1 ek apróra vágott fokhagyma
¾ tk őrölt római kömény
½ tk durva szemű tengeri só
A salátához:
1 közepes fej vöröshagyma, megtisztítva, 1 cm széles csíkokra vágva
Olívaolaj
10 közepes méretű tomatillo (kb. 250g), megtisztítva, megmosva
1 kis jalapeno paprika, a szára nélkül
1 marék friss korianderzöld a zsenge szárral együtt
1 közepes fokhagymagerezd, megtisztítva
½ tk bionádcukor
½ tk durva szemű tengeri só
12db búzalisztből készült tortilla
200g tejföl
1. Egy tálban habverővel összekeverjük a páclé hozzávalóit. A csirkemellfiléket nagy, zárható műanyag zacskóba tesszük, és ráöntjük a páclevet. A levegőt kisimogatjuk a zacskóból, és szorosan lezárjuk. Többször megfordítjuk, hogy a húsdarabokat mindenhol érje a páclé, és hideg helyre tesszük 2 órára.
2. Magas hőfokú, kétzónás grillezéshez készítjük elő a faszenes sütőt.
3. A salsához a hagymacsíkok mindkét oldalát vékonyan bekenjük olajjal. A grillrácsot alaposan megtisztítjuk. A hagymát, a tomatillót és a csilit direkt magas hő felett grillezzük, lefedve, 5-8 percig, amíg szépen megpirulnak. Sütés közben egyszer-kétszer megfordítjuk a zöldségeket, illetve szükség szerint átrendezzük őket a rácson, hogy egyenletesen süljenek. A tomatillónak végül teljesen puhának kell lenni. Levesszük a grillről, és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk, hogy minél simább salsát kapjunk. Ízlés szerint fűszerezzük, és tálalótálba töltjük.
4. Ha kell, faszenet teszünk még a grillbe, hogy közepes hőfokot kapjunk. A csirkehúst kivesszük a pácból (utóbbira már nem lesz szükség). Hatosával alufóliába csomagoljuk a tortillákat. Amikor a parázs elérte a kívánt hőfokot, alaposan tisztítsuk meg a grillrácsot. A csirkehúst direkt közepes hő felett grillezzük, lefedve, 10-12 percig, amíg a hús tömör tapintású lesz és teljesen átsül. Sütés közben egyszer-kétszer megfordítjuk a húst, illetve szükség szerint átrendezzük a rácson, hogy egyenletesen süljenek. Közben a tortillacsomagokat indirekt közepes hő felett átmelegítjük. A melegítéstől a tortillák megpuhulnak. A húst és a tortillákat levesszük a grillről, és a húst minél vékonyabban felszeleteljük.
5. A tortillákat kivesszük az alufóliából, megtöltjük a csirkehússal, és még melegen, a salsával és tejföllel tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK