8db csirkefelsőcomb, egyenként kb. 150g (a zsírt távolítsuk el)
A páchoz:
125ml frissen facsart narancslé
4 ek tequila
2 ek frissen facsart lime-lé
2 ek olívaolaj
1 ek tabasco szósz
1 ek durvára vágott fokhagyma
1 ½ tk durva szemű tengeri só
1 tk szárított szurokfű
1. Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit. A húst nagy műanyag zacskóba tesszük, és leöntjük a páclével. A levegőt kisimogatjuk, majd szorosan lezárjuk a tasakot. Többször megforgatjuk, majd egy lapos edénybe tesszük, és 6-8 órán át hideg helyen érleljük. Közben egyszer megfordítjuk a zacskót.
2. Alacsony hőfokú, kétzónás grillezéshez készítjük elő a faszenes sütőt.
3. A csirkehúst kivesszük a pácléből, és a levet egy kis lábosba öntjük. A tűzhelyen felforraljuk, és kis lángon legalább 30 másodpercig forraljuk. Grillezés előtt a csirkecombokat 20-30 percig pihentetjük.
4. A grillrácsot alaposan megtisztítjuk. A húst a bőrös oldalával lefelé direkt alacsony hő felett grillezzük, lefedve, 30-40 percig, amíg a hús tömör lesz és átsül. Sütés közben a húsdarabokat 5 percenként megfordítjuk, és szükség szerint átrendezzük a rácson, hogy egyenletesen süljenek. Az utolsó 20 percben a hús mindkét oldalát többször bekenjük a felforralt páclével. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK