600g friss vargánya
6dl csirkealaplé
3 ek sovány tejpor
300g friss vagy fagyasztott, tisztított gesztenye
30g dióbél (elhagyható)
2 gyöngyhagyma
1 ek napraforgóolaj
1 ek apróra vágott turbolya
4 kk dióolaj (elhagyható)
Só és őrölt bors
1. A csirkealaplevet és a tejet összeöntve, folyamatosan keverve felforraljuk. Hozzáadjuk a gesztenyét, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk gyöngyözni 25 percig. Enyhén megpirítjuk a dióbelet egy tapadásmentes serpenyőben.
2. A vargányát megtisztítjuk és felszeleteljük. Megtisztítjuk, és apróra vágjuk a gyöngyhagymát. A hagymát 5 percig kis lángon fonnyasztjuk napraforgóolajban, majd feljebb vesszük a lángot, és hozzáadjuk a vargányát. Folyamatosan keverve 2-3 percig sütjük, míg megpuhul.
3. Félreteszünk 2-3 szem megfőtt gesztenyét. A többit nagy darabokra vágjuk, a csirkealaplével és a vargánya felével összemixeljük, amíg habos krémet kapunk. Fűszerezzük szükség szerint.
4. A krémet előmelegített tálakba töltjük, és elosztjuk rajtuk a maradék vargányaszeleteket és gesztenyedarabokat. Megszórjuk apróra vágott dióval, turbolyával és dióolajjal. Azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK