Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gesztenyés vargányakrém

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

600g friss vargánya
6dl csirkealaplé
3 ek sovány tejpor
300g friss vagy fagyasztott, tisztított gesztenye
30g dióbél (elhagyható)
2 gyöngyhagyma
1 ek napraforgóolaj
1 ek apróra vágott turbolya
4 kk dióolaj (elhagyható)
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. A csirkealaplevet és a tejet összeöntve, folyamatosan keverve felforraljuk. Hozzáadjuk a gesztenyét, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk gyöngyözni 25 percig. Enyhén megpirítjuk a dióbelet egy tapadásmentes serpenyőben.

2. A vargányát megtisztítjuk és felszeleteljük. Megtisztítjuk, és apróra vágjuk a gyöngyhagymát. A hagymát 5 percig kis lángon fonnyasztjuk napraforgóolajban, majd feljebb vesszük a lángot, és hozzáadjuk a vargányát. Folyamatosan keverve 2-3 percig sütjük, míg megpuhul.

3. Félreteszünk 2-3 szem megfőtt gesztenyét. A többit nagy darabokra vágjuk, a csirkealaplével és a vargánya felével összemixeljük, amíg habos krémet kapunk. Fűszerezzük szükség szerint.

4. A krémet előmelegített tálakba töltjük, és elosztjuk rajtuk a maradék vargányaszeleteket és gesztenyedarabokat. Megszórjuk apróra vágott dióval, turbolyával és dióolajjal. Azonnal tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL