600g friss vargánya
6dl csirkealaplé
3 ek sovány tejpor
300g friss vagy fagyasztott, tisztított gesztenye
30g dióbél (elhagyható)
2 gyöngyhagyma
1 ek napraforgóolaj
1 ek apróra vágott turbolya
4 kk dióolaj (elhagyható)
Só és őrölt bors
1. A csirkealaplevet és a tejet összeöntve, folyamatosan keverve felforraljuk. Hozzáadjuk a gesztenyét, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk gyöngyözni 25 percig. Enyhén megpirítjuk a dióbelet egy tapadásmentes serpenyőben.
2. A vargányát megtisztítjuk és felszeleteljük. Megtisztítjuk, és apróra vágjuk a gyöngyhagymát. A hagymát 5 percig kis lángon fonnyasztjuk napraforgóolajban, majd feljebb vesszük a lángot, és hozzáadjuk a vargányát. Folyamatosan keverve 2-3 percig sütjük, míg megpuhul.
3. Félreteszünk 2-3 szem megfőtt gesztenyét. A többit nagy darabokra vágjuk, a csirkealaplével és a vargánya felével összemixeljük, amíg habos krémet kapunk. Fűszerezzük szükség szerint.
4. A krémet előmelegített tálakba töltjük, és elosztjuk rajtuk a maradék vargányaszeleteket és gesztenyedarabokat. Megszórjuk apróra vágott dióval, turbolyával és dióolajjal. Azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK