300g csiperkegomba
100g vargánya
2 gerezd fokhagyma
100g cukkini
3 gyöngyhagyma
1 csokor metélőhagyma
4 tojás
2,5dl félzsíros tej
6ek félzsíros tejszín
1 csipet fűszerkeverék (koriander, ánizs, fahéj, szegfűszeg)
1ek mogyoróolaj
Só
1. Megtisztítjuk, folyó víz alatt megmossuk, és négybe vágjuk a csiperkét. Meghámozzuk a fokhagymát, kiszedjük a csíráját. Megtisztítjuk és felszeleteljük a cukkinit és a gyöngyhagymát. Lecsepegtetjük a vargányát.
2. Mindent összekeverünk, lefedjük, és 5 percig főzzük mikrohullámú sütőben 600-700W-on. Tűzhelyen megpárolható, ekkor ráöntünk 2,5dl vizet, lefedjük, és 10 percig főzzük közepes lángon.
3. Előmelegítjük a sütőt 150ºC-ra (5. fokozat). Apróra vágjuk a metélőhagymát. A zöldséget lecsepegtetjük egy szűrőben, majd egy kanál hátoldalával finoman kinyomjuk belőle a maradék levet. Robotgéppel vagy vágódeszkán késsel felaprítjuk. Az apróra vágott zöldséget összekeverjük a tojással, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a fűszereket. Sózzuk, beletesszük a metélőhagymát.
4. Vékonyan kiolajozunk 6 kis formát. Háromnegyedig megtöltjük a gombakeverékkel, meleg vízzel félig megtöltött tepsibe állítjuk. Betesszük sütőbe középmagasra, és 45 percig sütjük vízfürdőben.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK