300g csiperkegomba
100g rókagomba
1 gerezd fokhagyma
3 gyöngyhagyma
2 paradicsom
1 citrom
200g endívia
3ek olívaolaj
1 csipet kömény
1kk szóajaszósz
Só
1. Megtisztítjuk a fokhagymát, és kiszedjük a csíráját. Megtisztítjuk a gyöngyhagymát is, és a fokhagymával együtt apróra vágjuk. A paradicsomot 15 másodpercre forró vízbe merítjük, majd meghámozzuk; kettévágjuk, kiszedjük a belsejét, majd a húsát kockákra vágjuk. Félretesszük.
2. A csiperkegombáról leszedjük a földes alsó részt, folyó víz alatt lemossuk, majd vékonyan felszeleteljük, és meglocsoljuk citromlével. Megmossuk és lecsepegtetjük a rókagombát.
3. Az endíviát hosszában kettévágjuk, kiszedjük a torzsáját. Mindkét felét rézsútosan kb. 1cm széles csíkokra vágjuk.
4. Összekeverjük a csiperkegombát és az endíviát, hozzáadjuk a fokhagymát, a gyöngyhagymát és az olívaolajat.
5. Erős lángon, zsiradék nélkül felforrósítunk egy wokot vagy tapadásmentes mély serpenyőt. Amikor már nagyon meleg, beletesszük a gomba keveréket, és erős lángon, kevergetve 3-4 percig sütjük. Mérsékeljük a lángot, sózzuk, hozzáadjuk a köményt, a szójaszószt és a paradicsomkockákat. Lefedve 5 percig főzzük. Melegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK