Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Endíviás párolt gomba

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

300g csiperkegomba
100g rókagomba
1 gerezd fokhagyma
3 gyöngyhagyma
2 paradicsom
1 citrom
200g endívia
3ek olívaolaj
1 csipet kömény
1kk szóajaszósz

Elkészítése:

1. Megtisztítjuk a fokhagymát, és kiszedjük a csíráját. Megtisztítjuk a gyöngyhagymát is, és a fokhagymával együtt apróra vágjuk. A paradicsomot 15 másodpercre forró vízbe merítjük, majd meghámozzuk; kettévágjuk, kiszedjük a belsejét, majd a húsát kockákra vágjuk. Félretesszük.

2. A csiperkegombáról leszedjük a földes alsó részt, folyó víz alatt lemossuk, majd vékonyan felszeleteljük, és meglocsoljuk citromlével. Megmossuk és lecsepegtetjük a rókagombát.

3. Az endíviát hosszában kettévágjuk, kiszedjük a torzsáját. Mindkét felét rézsútosan kb. 1cm széles csíkokra vágjuk.

4. Összekeverjük a csiperkegombát és az endíviát, hozzáadjuk a fokhagymát, a gyöngyhagymát és az olívaolajat.

5. Erős lángon, zsiradék nélkül felforrósítunk egy wokot vagy tapadásmentes mély serpenyőt. Amikor már nagyon meleg, beletesszük a gomba keveréket, és erős lángon, kevergetve 3-4 percig sütjük. Mérsékeljük a lángot, sózzuk, hozzáadjuk a köményt, a szójaszószt és a paradicsomkockákat. Lefedve 5 percig főzzük. Melegen tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL