Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Holland rakott tojás

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

6 nagyobb vöröshagyma
12 kemény tojás
2dl tejföl
2 evőkanál olaj
1 tojássárgája
3 dkg vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése:

1. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és az olajon ropogósra sütjük.

2. Lapos tepsi aljára terítjük a hagyma felét, erre fektetjük a karikákra vágott főtt tojásokat, befedjük, a hagyma másik felével, és az egészet leöntjük a tejföl, a tojássárgája és egy csipet só keverékével.

3. Vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, az étel tetejére hintjük. Előmelegített sütőben átsütjük, de vigyázzunk, hogy a zsemlemorzsa ne piruljon túlságosan meg. Forrón kínáljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL