40dkg félédes tortabevonó
3dl tejszín
2 érett mangó
20dkg csokoládés keksz
8dkg vaj
3 evőkanál tequila
1. 30dkg tortabevonót apróra törünk, és felolvasztjuk a forró tejszínben. Kb. 6 órán keresztül hűtjük.
2. A kekszet összemorzsoljuk. A vajat megolvasztjuk, és összegyúrjuk a morzsával. A masszát az alján sütőpapírral borított kapcsos formába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.
3. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst vékony szeletekben levágjuk a magról. A szeletek 2/3-ával beborítjuk a kekszes alapot. A csokoládés tejszínt habbá verjük, és hozzákeverjük a tequilát. A habot elsimítjuk a gyümölcsön. 2 órán át hűtjük.
4. A maradék bevonót megolvasztjuk, egy lapos porcelántányérra simítjuk, majd hűtőbe tesszük. Miután megszilárdult, egy spatulával forgácsokat kaparunk le belőle. A tortát mangószeletekkel és csokoládéforgáccsal díszítjük.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK