Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bellini torta

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

20dkg hengerelt zabpehely
18dkg cukor
1dkg vaj
1 nagy doboz őszibarackkonzerv (500g)
12dkg málna
2 evőkanál citromlé
1 tasak vaníliás cukor
12 fehér zselatinlap
2db friss tojás
1dl tejszín
2,5dl Prosecco (vagy más pezsgő)



Elkészítése:

1. A zabpelyhet egy serpenyőben zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk. 15dkg cukrot karamellizálunk, és ebben olvasztjuk meg a vajat. Elkeverjük benne a zabpelyhet. Az alján sütőpapírral borított kapcsos formába tesszük, egy kanállal lenyomkodjuk. Lehűtjük.

2. Az őszibarackot lecsepegtetjük, a málnát átválogatjuk. 20dkg őszibarackot és 2 evőkanál málnát a citromlével és a vaníliás cukorral összeturmixolunk. A pürét szitán áttörjük.

3. A zselatint beáztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a maradék cukorral és 2 evőkanál pezsgővel gőz fölött sűrű krémmé verjük, majd belekeverjük a tejszínt, a pürét és a maradék pezsgőt.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a kocsonyásodó krémbe forgatjuk. A torta alapjára egy kis krémet kenünk, és ráteszünk 20dkg őszibarackgerezdet és 5dkg málnát. A maradék krémet elsimítjuk rajta. A tortát kb. 3 órára hűtőbe tesszük, majd őszibarackkal és málnával díszítjük.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL