20dkg hengerelt zabpehely
18dkg cukor
1dkg vaj
1 nagy doboz őszibarackkonzerv (500g)
12dkg málna
2 evőkanál citromlé
1 tasak vaníliás cukor
12 fehér zselatinlap
2db friss tojás
1dl tejszín
2,5dl Prosecco (vagy más pezsgő)
1. A zabpelyhet egy serpenyőben zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk. 15dkg cukrot karamellizálunk, és ebben olvasztjuk meg a vajat. Elkeverjük benne a zabpelyhet. Az alján sütőpapírral borított kapcsos formába tesszük, egy kanállal lenyomkodjuk. Lehűtjük.
2. Az őszibarackot lecsepegtetjük, a málnát átválogatjuk. 20dkg őszibarackot és 2 evőkanál málnát a citromlével és a vaníliás cukorral összeturmixolunk. A pürét szitán áttörjük.
3. A zselatint beáztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a maradék cukorral és 2 evőkanál pezsgővel gőz fölött sűrű krémmé verjük, majd belekeverjük a tejszínt, a pürét és a maradék pezsgőt.
4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a kocsonyásodó krémbe forgatjuk. A torta alapjára egy kis krémet kenünk, és ráteszünk 20dkg őszibarackgerezdet és 5dkg málnát. A maradék krémet elsimítjuk rajta. A tortát kb. 3 órára hűtőbe tesszük, majd őszibarackkal és málnával díszítjük.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK