4 tojássárgája
10dkg cukor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
2 tasak vaníliás cukor
6dkg étkezési keményítő
5dl tej
2dl tejszín
3 világos piskótalap (késztermék)
6 evőkanál mandulalikőr
3 evőkanál rum
20dkg kandírozott gyümölcs (pl. narancs, citrom és meggy)
1. A tojássárgákat, a cukrot, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és az étkezési keményítőt simára keverjük 1dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk. A tojásos masszát kevergetve hozzáadjuk, és hirtelen felforraljuk. A krémet fóliával lefedve hagyjuk kihűlni.
2. A piskótalapokat a forma méretére vágjuk, kiegészítjük négyszögletes alakúra. A likőrt és a rumot elkeverjük. A kandírozott gyümölcsöket feldaraboljuk. A formát kibéleljük folpackkal.
3. A tejszínt felverjük. A krémet szitán áttörjük, és beleforgatjuk a tejszínhabot. A krém negyedét a formába simítjuk, és megszórjuk a gyümölcs harmadával. Rátesszük a piskótát, és meglocsoljuk a likőr harmadával. Ugyanígy felváltva tovább rétegezzük a krémet, a gyümölcsöt, a piskótát és a likőrt. A harmadik piskótalappal fejezzük be, amit meglocsolunk a maradék likőrrel. Kb. 4 órára hűtőbe tesszük. A tortát kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla. Bekenjük a maradék krémmel, és a megmaradt gyümölccsel díszítjük.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK