1,2kg mirabella
30dkg sárgabarack
2 citrom leve (8cl)
½ kg befőzőcukor
2kk. szegfűbors
1 csipet sáfrány
1. A mirabellát és a sárgabarackot megmossuk. A mirabellát 2dl vízben feltesszük főni, és fedő alatt felforraljuk. Takarékon 15 percig főzzük, míg a gyümölcs kireped.
2. Közben a sárgabarackot kimagozzuk, és a citromlével elpépesítjük. A mirabellát átpasszírozzuk egy szűrőkanálba téve fakanállal áttörjük. A lepasszírozott mirabellát hűlni hagyjuk.
3. A befőzőcukrot nagyobb lábosban a kétféle gyümölcspürével elkeverjük, a szegfűborsot és a sáfrányt mozsárban megtörjük (vagy őrölt fűszereket használunk), a gyümölcsökhöz adjuk, és az egészet folytonos keverés mellett felforraljuk.
4. A használati utasítás szerint kb. 4 percig bugyogva főzzük. A lábost levesszük a tűzről, a dzsemet azonnal forró vízzel kimosott üvegekbe töltjük, és az üvegeket gyorsan lezárjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK