1,2kg mirabella
30dkg sárgabarack
2 citrom leve (8cl)
½ kg befőzőcukor
2kk. szegfűbors
1 csipet sáfrány
1. A mirabellát és a sárgabarackot megmossuk. A mirabellát 2dl vízben feltesszük főni, és fedő alatt felforraljuk. Takarékon 15 percig főzzük, míg a gyümölcs kireped.
2. Közben a sárgabarackot kimagozzuk, és a citromlével elpépesítjük. A mirabellát átpasszírozzuk egy szűrőkanálba téve fakanállal áttörjük. A lepasszírozott mirabellát hűlni hagyjuk.
3. A befőzőcukrot nagyobb lábosban a kétféle gyümölcspürével elkeverjük, a szegfűborsot és a sáfrányt mozsárban megtörjük (vagy őrölt fűszereket használunk), a gyümölcsökhöz adjuk, és az egészet folytonos keverés mellett felforraljuk.
4. A használati utasítás szerint kb. 4 percig bugyogva főzzük. A lábost levesszük a tűzről, a dzsemet azonnal forró vízzel kimosott üvegekbe töltjük, és az üvegeket gyorsan lezárjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK