60dkg mirabella
15dkg cukor
2,5dl fehérbor (pl. száraz, gyümölcsös muskotályféle; almalével helyettesíthetjük)
4ek. Fehérborecet
1 csilipaprika (fajtától és íztől függően esetleg több is)
1kk. só
½ fahéjrúd
4 szem babérlevél
1kk. őrölt gyömbér
1kk. őrölt kurkuma
1. A mirabellát megmossuk. A cukrot vastag falú lábosban 4 ek. vízzel addig hevítjük, míg karamellizálódni nem kezd, azaz világosbarnává nem válik.
2. Ekkor felöntjük a fehérborral és a fehérborecettel, majd hozzáadjuk a mirabellát. Fedő alatt, takarékon kb. 15 percig főzzük, amíg a gyümölcs szét nem reped. A mirabellát passzírozón lepasszírozzuk vagy szűrőkanálon áttörjük.
3. A csilit megtisztítjuk, megmossuk, finomra vágjuk, a többi fűszerrel együtt a gyümölcspéphez adjuk. Közepes hőfokon, folytonos keverés mellett kb. 30 perc alatt krémesre főzzük.
4. A lábost levesszük a tűzről, a fehéjdarabkát és a babérlevelet kidobjuk, a mártást azonnal forró vízben kimosott üvegekbe töltjük, és az üvegeket lezárjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK