Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Édes-savanyú csípős mirabellamártás

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
(kb. ½ literhez)

60dkg mirabella
15dkg cukor
2,5dl fehérbor (pl. száraz, gyümölcsös muskotályféle; almalével helyettesíthetjük)
4ek. Fehérborecet
1 csilipaprika (fajtától és íztől függően esetleg több is)
1kk. só
½ fahéjrúd
4 szem babérlevél
1kk. őrölt gyömbér
1kk. őrölt kurkuma

Elkészítése:

1. A mirabellát megmossuk. A cukrot vastag falú lábosban 4 ek. vízzel addig hevítjük, míg karamellizálódni nem kezd, azaz világosbarnává nem válik.

2. Ekkor felöntjük a fehérborral és a fehérborecettel, majd hozzáadjuk a mirabellát. Fedő alatt, takarékon kb. 15 percig főzzük, amíg a gyümölcs szét nem reped. A mirabellát passzírozón lepasszírozzuk vagy szűrőkanálon áttörjük.

3. A csilit megtisztítjuk, megmossuk, finomra vágjuk, a többi fűszerrel együtt a gyümölcspéphez adjuk. Közepes hőfokon, folytonos keverés mellett kb. 30 perc alatt krémesre főzzük.

4. A lábost levesszük a tűzről, a fehéjdarabkát és a babérlevelet kidobjuk, a mártást azonnal forró vízben kimosott üvegekbe töltjük, és az üvegeket lezárjuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL