Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mézes őszibarackdzsem

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
(kb. 1,3 literhez)

1,1kg őszibarack
2 citrom leve (8cl)
300g vegyes virágméz
1 zacskó dzsemfix

Elkészítése:

1. Az őszibarackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A gyümölcshúst a citromlével és a mézzel elpépesítjük. Hozzáadjuk a dzsemfixet, lábosba öntjük, és folytonos keverés mellett felforraljuk.

2. Addig főzzük, amíg a kocsonyásodási próba sikerrel nem jár. Vegyük ki a főzőkanalat a fazékból, várjunk egy kicsit, ha egy csepp kocsonyásodni kezd a kanálon, akkor a dzsem készen van.

3. A főzési idő függ a dzsemfix összetételétől, ezért mindig vegyük figyelembe a használati utasítást. A kész dzsemet azonnal forró vízzel kimosott csavaros üvegekbe töltjük, és az üvegeket rögtön lezárjuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL