Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Őszibarackdzsem málnával

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:
(kb. 1 ½ literhez)

1 ¼ kg érett őszibarack vagy nektarin
1 rúd vanília
2 citrom leve (8 cl)
½ kg befőző cukor
¼ kg málna

Elkészítése:

1. Az őszibarackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A gyümölcsöt apróra vágjuk. A vaníliarudat hegyes késsel hosszában felvágjuk, a belsejét kikaparjuk. Héját és belsejét a citromlével együtt a gyümölcshöz adjuk, hozzákeverjük a cukorhoz. Legalább 3 óra hosszat állni hagyjuk.

2. A málnát átválogatjuk, az őszibarackhoz keverjük, nagyobb fazékban folytonos keverés mellett felforraljuk. Erős hőfokon a használati utasítás szerint kb. 4 percig erősen forraljuk, míg a kocsonyásodási próba nem sikerül.

3. A lábost levesszük a tűzről, a vaníliarudat kidobjuk. Az elkészült dzsemet rögtön forró vízzel kimosott üvegekbe töltjük, és az üvegeket azonnal csavaros fedővel lezárjuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL