1 ¼ kg érett őszibarack vagy nektarin
1 rúd vanília
2 citrom leve (8 cl)
½ kg befőző cukor
¼ kg málna
1. Az őszibarackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A gyümölcsöt apróra vágjuk. A vaníliarudat hegyes késsel hosszában felvágjuk, a belsejét kikaparjuk. Héját és belsejét a citromlével együtt a gyümölcshöz adjuk, hozzákeverjük a cukorhoz. Legalább 3 óra hosszat állni hagyjuk.
2. A málnát átválogatjuk, az őszibarackhoz keverjük, nagyobb fazékban folytonos keverés mellett felforraljuk. Erős hőfokon a használati utasítás szerint kb. 4 percig erősen forraljuk, míg a kocsonyásodási próba nem sikerül.
3. A lábost levesszük a tűzről, a vaníliarudat kidobjuk. Az elkészült dzsemet rögtön forró vízzel kimosott üvegekbe töltjük, és az üvegeket azonnal csavaros fedővel lezárjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK