Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mentás egresdzsem

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
(kb. 1,6 literhez)

1,6kg egres
4-6 ágacska menta
½ kg befőzőcukor

Elkészítése:

1. Az egrest átválogatjuk, megmossuk, 2,5dl vízbe feltesszük főni. 15 percig takarékon főzzük, míg a szemek fel nem repednek. Átpasszírozzuk vagy szitán áttörjük. Kihűtjük.

2. A mentát leöblítjük, leszárítjuk, leveleit lecsipkedjük vagy levágjuk. A befőzőcukrot a lábosban az egreshez keverjük, a dzsemet felforraljuk, a használati utasításnak megfelelően kb. 4 percig főzzük.

3. A mentaleveleket csak az utolsó percben dobjuk bele.

4. A kész dzsemet azonnal forró vízzel kimosott üvegekbe töltjük, az üvegeket rögtön lezárjuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL