1,6kg egres
4-6 ágacska menta
½ kg befőzőcukor
1. Az egrest átválogatjuk, megmossuk, 2,5dl vízbe feltesszük főni. 15 percig takarékon főzzük, míg a szemek fel nem repednek. Átpasszírozzuk vagy szitán áttörjük. Kihűtjük.
2. A mentát leöblítjük, leszárítjuk, leveleit lecsipkedjük vagy levágjuk. A befőzőcukrot a lábosban az egreshez keverjük, a dzsemet felforraljuk, a használati utasításnak megfelelően kb. 4 percig főzzük.
3. A mentaleveleket csak az utolsó percben dobjuk bele.
4. A kész dzsemet azonnal forró vízzel kimosott üvegekbe töltjük, az üvegeket rögtön lezárjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK