1,4kg sötét szilva
2 citrom leve (8cl)
30dkg bodzabogyó vagy szeder
½ kg befőzőcukor
1. A szilvát megmossuk, szétnyitjuk, kimagozzuk, a citromlével együtt elpépesítjük. A bodzát megmossuk, a szemeket a szárról lecsipkedjük.
2. Nagyon erősen színező hatású, nem árt, ha vékony gumikesztyűben dolgozunk vele. A bodzabogyót a szilvapüréhez keverjük, hozzáadjuk a cukrot. (Ha szederrel készítjük, a gyümölcskeveréket legalább 3 órát hagyjuk állni.)
3. A gyümölcsöt felforraljuk, kb. 4 percig bugyogva főzzük, elvégezzük a kocsonyásodási próbát. Az elkészült dzsemet levesszük a tűzről, és azonnal forró vízzel kimosott üvegekbe töltjük. Az üvegeket rögtön lezárjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK