1,4kg sötét szilva
2 citrom leve (8cl)
30dkg bodzabogyó vagy szeder
½ kg befőzőcukor
1. A szilvát megmossuk, szétnyitjuk, kimagozzuk, a citromlével együtt elpépesítjük. A bodzát megmossuk, a szemeket a szárról lecsipkedjük.
2. Nagyon erősen színező hatású, nem árt, ha vékony gumikesztyűben dolgozunk vele. A bodzabogyót a szilvapüréhez keverjük, hozzáadjuk a cukrot. (Ha szederrel készítjük, a gyümölcskeveréket legalább 3 órát hagyjuk állni.)
3. A gyümölcsöt felforraljuk, kb. 4 percig bugyogva főzzük, elvégezzük a kocsonyásodási próbát. Az elkészült dzsemet levesszük a tűzről, és azonnal forró vízzel kimosott üvegekbe töltjük. Az üvegeket rögtön lezárjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK