1 darabka friss gyömbér (diónyi)
1 teáskanál csípős currypor
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál zöld citromlé
1 teáskanál nádcukor
2 evőkanál olaj
60dkg csirkemell filé bőr nélkül
Földimogyoró szósz
Só, őrölt bors
12 sasliknyárs
1. A gyömbért meghámozzuk és finomra reszeljük. Összekeverjük a curryvel, a szójaszósszal, a citromlével, a nádcukorral és az olajjal.
2. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és fél cm széles csíkokra vágjuk.
3. A húst elkeverjük a páclével és legalább 2 óráig a hűtőben állni hagyjuk.
4. Elkészítjük a mogyorószószt. Lecsöpögtetjük a húst, és harmonikaszerűen a nyársra húzzuk.
5. A nyársakat gyakori forgatás mellett 8 percig grillezzük. Megsózzuk és megborsozzuk. A mogyorószósszal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK