1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
10dkg fetasajt
2 zöld paprika
60dkg vegyes darálthús
2 evőkanál sovány túró
Só, frissen őrölt bors
Fél teáskanál mustár
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál olívaolaj
4 hosszú nyárs
1. A hagymát meghámozuk és kis kockákra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázogatjuk és összeaprítjuk. A sajtot 24 kis kockára vágjuk. A paprikát megmossuk, elfelezzük és megtisztítjuk. Mindkét fél paprikát 6 darabra vágjuk.
2. A darált húst összekeverjük a túróval, sóval, borssal, mustárral, petrezselyemmel, hagymával, fokhagymával és a reszelt parmezánnal. Mindegyik sajtkockát bevonjuk a húsmasszával, és golyókat formázunk belőlük.
3. A húsgolyókat és a paprikát felváltva a nyársra húzzuk és megkenjük olajjal. A nyársakat 15 percig grillezzük, közben többször forgatjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK