Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Fűszeres pulykanyárs

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

Fél fej vöröshagyma
1 citrom
1 teáskanál szárított szurokfű
Negyed teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál paradicsompüré
Só, fekete bors
60dkg pulykamell filé
2 kis lilahagyma
4 hosszú nyárs

Elkészítése:

1. A vöröshagymát jól összeaprítjuk. Lereszeljük a citrom héját, a levét kifacsarjuk. Összekeverjük a hagymát, a kakukkfüvet, a szurokfüvet, a fahéjat, a sűrített paradicsomot, az olajat, a sót, a borsot, a citromlevet és a reszeléket.

2. A pulykamellet kockákra vágjuk, elkeverjük a páclével és 4 órán át érleljük.

3. A lilahagymát meghámozzuk és mindegyiket 10 cikkre vágjuk. A húst szűrőn lecsöpögtetjük.

4. A hagymát megkenjük a lecsöpögött páclével. A húst és a hagymát felváltva nyársra húzzuk. 15 percig folytonosan forgatva grillezzük.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL