4 tojás
3 ek cukor
250g mascarpone
800g eper
2 tk rum
Víz
24 babapiskóta
6 friss mentaág
1. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a mascarponét, és alaposan kikeverjük ezzel is. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan a krémbe forgatjuk.
2. 100g epret összeturmixolunk, összekeverjük a rummal és egy kevés vízzel. 6 babapiskótát félretesszük a tálaláshoz.
3. A többi babapiskótát megmártjuk az eperturmixban, s elosztjuk 6 üvegtálkába. Rásimítjuk a krém felét, majd a kicsumázott, megmosott és félbevágott eperszemeket. Erre újabb krémréteget teszünk.
4. Tálalás előtt 2 órára behűtjük. Babapiskótával és egy mentaággal díszítve kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK