Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Epres trifle

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

4 tojás
3 ek cukor
250g mascarpone
800g eper
2 tk rum
Víz
24 babapiskóta
6 friss mentaág

Elkészítése:

1. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a mascarponét, és alaposan kikeverjük ezzel is. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan a krémbe forgatjuk.

2. 100g epret összeturmixolunk, összekeverjük a rummal és egy kevés vízzel. 6 babapiskótát félretesszük a tálaláshoz.

3. A többi babapiskótát megmártjuk az eperturmixban, s elosztjuk 6 üvegtálkába. Rásimítjuk a krém felét, majd a kicsumázott, megmosott és félbevágott eperszemeket. Erre újabb krémréteget teszünk.

4. Tálalás előtt 2 órára behűtjük. Babapiskótával és egy mentaággal díszítve kínáljuk.

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL