Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mandulapuding narancskompóttal

Szerző:
Szabó Anna
A narancs illata és íze számomra egyet jelent a téllel. Igaz, most nem tombolnak a hidegek, de attól még bátran áldozhatunk a hivatalos évszak oltárán néhány mennyei falattal...

 

Hozzávalók:

Puding:
175g margarin
1ek cukor
3 tojás
¾ csésze őrölt mandula
1 púpozott csésze liszt
6 ek grépfrútdzsem
1tk kardamommag

Narancskompót:
Szűk ½ csésze cukor
3 narancs
6 ek víz

Elkészítése:

1. 190 ºC-ra előmelegítjük a sütőt. Kiolajozunk 6 felfújtformát. Alaposan kikeverjük a margarint a cukorral. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, majd az őrölt mandulát és a lisztet is.

2. Minden forma aljára teszünk 1 ek grépfrútdzsemet. Rákanalazzuk a masszát, és megszórjuk a frissen őrölt kardamommal. 25 percig sütjük vízfürdőben.

3. A narancskompót elkészítéséhez kisebb lábasba öntjük a cukrot. Meghámozzuk és felaprítjuk a narancsokat, majd félretesszük.

4. A lábasban lévő cukorhoz 6 ek hideg vizet adunk, és kis lángon főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Ekkor felforraljuk a szirupot, majd mérsékelt lángon 5 percig főzzük.

5. Beletesszük a narancsot, ezzel is felforraljuk, és újabb 10 percig főzzük. Kivesszük a sütőből az elkészült pudingokat. Késsel meglazítjuk az oldalukat, és tálra borítjuk.

6. A narancskompóttal kínáljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL