Puding:
175g margarin
1ek cukor
3 tojás
¾ csésze őrölt mandula
1 púpozott csésze liszt
6 ek grépfrútdzsem
1tk kardamommag
Narancskompót:
Szűk ½ csésze cukor
3 narancs
6 ek víz
1. 190 ºC-ra előmelegítjük a sütőt. Kiolajozunk 6 felfújtformát. Alaposan kikeverjük a margarint a cukorral. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, majd az őrölt mandulát és a lisztet is.
2. Minden forma aljára teszünk 1 ek grépfrútdzsemet. Rákanalazzuk a masszát, és megszórjuk a frissen őrölt kardamommal. 25 percig sütjük vízfürdőben.
3. A narancskompót elkészítéséhez kisebb lábasba öntjük a cukrot. Meghámozzuk és felaprítjuk a narancsokat, majd félretesszük.
4. A lábasban lévő cukorhoz 6 ek hideg vizet adunk, és kis lángon főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Ekkor felforraljuk a szirupot, majd mérsékelt lángon 5 percig főzzük.
5. Beletesszük a narancsot, ezzel is felforraljuk, és újabb 10 percig főzzük. Kivesszük a sütőből az elkészült pudingokat. Késsel meglazítjuk az oldalukat, és tálra borítjuk.
6. A narancskompóttal kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK