Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mogyorós jégkrémnugát

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

5 ek víz
3 csapott ek cukor
6 ek méz
2 tojásfehérje
250g lágy krémsajt
25g fenyőmag
½ csésze mogyoró
25g aszalt vörösáfonya
25g szeletelt mandula

Elkészítése:

1. A vizet, a cukrot és a mézet egy lábasba tesszük, 118 ºC-ra forrósítjuk, majd lehúzzuk a tűzről.

2. Kemény habot verünk a tojások fehérjéből, és a szirupba forgatjuk. Belekeverjük a lágy sajtot, a fenyőmagot, az apróra vágott mogyorót, az áfonyát és a szeletelt mandulát.

3. 4 jégkrémformába töltjük a masszát. Legalább 4 órán át fagyasztjuk a mélyhűtőben, mielőtt tálalnánk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL