Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ropogós rántott csirke paradicsommal

Szerző:
Szabó Anna
Fehérjében és C-vitaminban gazdag étel, ami pillanatok alatt elkészíthető. Elfoglalt háziasszonyoknak külön ajánljuk ezt a receptet.


Hozzávalók:

1 tojás
½ kiskanál só
½ csésze pörkölt, apróra tört paradió vagy forrázott (héj nélküli) mandulabél
1/3 csésze búzacsíra
1kg filézett csirkehús
2 evőkanál olívaolaj
2 csésze koktélparadicsom, félbevágva
1 evőkanál szárított paradicsom

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsd elő 220C-ra. Olajjal vékonyan kenj ki egy tepsit.

2. Egy lapos tálban verd fel a tojást 1 evőkanál vízzel. Egy másik lapos tálban keverd össze a diót meg a búzacsírát.

3. A csirkehúsokat először a tojásban, aztán a másik tál tartalmában forgasd meg, majd rakd őket a tepsire, öntözd meg egy kevés olajjal, és tedd a sütőbe kb. 15 percre. Félidőben mindegyiket fordítsd meg.

4. Ezalatt közepesnél erősebb tűzön forrósítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, majd fonnyaszd benne a paradicsomot és bazsalikomot 3 percig. Ezt kínáld a sült csirke mellé köretnek.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL