1 evőkanál olívaolaj
8 csirkecomb (1,3kg)
500g friss gnocchi
1 teáskanál fokhagymakrém
125ml száraz fehérbor
60g szárított paradicsomos pesztó
300ml tejszín
Egynegyed csésze apróra vágott, friss bazsalikom.
1. Az olajat melegítsd meg egy serpenyőben. Tegyed bele a csirkét, majd fedő alatt párold amíg megpirul, és mindkét oldalán jól átsül.
2. Időközben főzd meg a gnocchit egy nagyobb lábasban, majd szűrd le. Szedd ki a csirkét a serpenyőből, majd fedd le, hogy meleg maradjon. A serpenyőből távolítsd el a felesleges olajat.
3. Tegyed bele a fokhagymát. Párold, amíg illatozni kezd. Öntsd hozzá a bort.
4. Addig főzd fedő nélkül, amíg a folyadék kissé besűrűsödik.
5. Add hozzá a pesztót és a tejszínt. Forrald fel.
6. A csirkét a gnocchival és mártással tálald. A tetejét szórd meg bazsalikommal.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK