Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tejszínes pesztós csirke gnocchival

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

1 evőkanál olívaolaj
8 csirkecomb (1,3kg)
500g friss gnocchi
1 teáskanál fokhagymakrém
125ml száraz fehérbor
60g szárított paradicsomos pesztó
300ml tejszín
Egynegyed csésze apróra vágott, friss bazsalikom.

Elkészítése:

1. Az olajat melegítsd meg egy serpenyőben. Tegyed bele a csirkét, majd fedő alatt párold amíg megpirul, és mindkét oldalán jól átsül.

2. Időközben főzd meg a gnocchit egy nagyobb lábasban, majd szűrd le. Szedd ki a csirkét a serpenyőből, majd fedd le, hogy meleg maradjon. A serpenyőből távolítsd el a felesleges olajat.

3. Tegyed bele a fokhagymát. Párold, amíg illatozni kezd. Öntsd hozzá a bort.

4. Addig főzd fedő nélkül, amíg a folyadék kissé besűrűsödik.

5. Add hozzá a pesztót és a tejszínt. Forrald fel.

6. A csirkét a gnocchival és mártással tálald. A tetejét szórd meg bazsalikommal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL