1 evőkanál olívaolaj
8 csirkecomb (1,3kg)
500g friss gnocchi
1 teáskanál fokhagymakrém
125ml száraz fehérbor
60g szárított paradicsomos pesztó
300ml tejszín
Egynegyed csésze apróra vágott, friss bazsalikom.
1. Az olajat melegítsd meg egy serpenyőben. Tegyed bele a csirkét, majd fedő alatt párold amíg megpirul, és mindkét oldalán jól átsül.
2. Időközben főzd meg a gnocchit egy nagyobb lábasban, majd szűrd le. Szedd ki a csirkét a serpenyőből, majd fedd le, hogy meleg maradjon. A serpenyőből távolítsd el a felesleges olajat.
3. Tegyed bele a fokhagymát. Párold, amíg illatozni kezd. Öntsd hozzá a bort.
4. Addig főzd fedő nélkül, amíg a folyadék kissé besűrűsödik.
5. Add hozzá a pesztót és a tejszínt. Forrald fel.
6. A csirkét a gnocchival és mártással tálald. A tetejét szórd meg bazsalikommal.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK