A selymesen olvadó édesség mindenkit levesz a lábáról. Kipróbálhatod más ízesítéssel is, egyszerűen nem lehet elrontani, remekül illik hozzá például bármilyen krémes likőr vagy a feketekávé.
12-14 darabhoz
250g fehér csokoládé, összetörve vagy csokoládépasztilla
6ek vaj
80ml sűrű tejszín
1tk vaníliaaroma (vagy helyette kávé-, menta-, fahéj, narancsaroma, krémlikőr)
Porcukor a tetejére (vagy helyette kókuszreszelék, darált dió, cukrozatlan kakaópor)
1. Tegyed a fehér csokoládédarabokat egy hőálló üvegtálba.
2. A vajat és a tejszínt melegítsd össze egy serpenyőben, de csak közepes hőmérsékleten. Amint gyöngyözni kezd, húzd le a tűzhelyről. Keverj hozzá vaníliaaromát (vagy tetszés szerinti ízesítőt).
3. Öntsd a keveréket a csokoládéra és hagyd állni néhány percig, amíg a forró folyadék felolvasztja a darabokat. Keverd össze alaposan, hogy a csoki tökéletesen elolvadjon, és sűrű krémmé váljon.
4. Tegyed a krémet a hűtőszekrénybe, legalább négy órára. Ha gondosan lefeded, a krém akár két héten át eltartható a hűtőben.
5. Teás- vagy evőkanállal vegyél kis gombócokat a krémből – a méretüket tetszés szerint változtathatod.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK