Ez a recept egy könnyű és omlós csemegét kínál, ami a hagyományos, amerikai, mogyorós muffin ízvilágát idézi, de annál sokkal kifinomultabb változatban.
24-48 darabhoz
400g földimogyoróvaj (sima)
225g puha vaj
1tk vaníliaaroma
375g porcukor
250g olvasztott tej-, ét- vagy fehér csokoládé a golyók bevonásához (kevesebb, ha nem az összes golyót akarod így készíteni), vagy cukormáz
1. Tegyed a kétféle vajat és a vaníliaaromát egy tálba. Habverővel vagy mixerrel keverd össze alaposan, hogy az alkotórészek szépen elvegyüljenek.
2. Keverd hozzá a porcukrot, de egyszerre csak egy csészényit. A mogyoróvaj sűrűségétől és a páratartalomtól is függhet, hogy mennyi cukrot vesz fel a massza, de persze vegyed figyelembe azt is, milyen édesen szereted. Az ajánlott cukormennyiség ezért csökkenthető vagy növelhető. A massza ne legyen darabos, de túl puha sem, inkább tömör, a felülete pedig száraz hatású. Ha kézbe veszed, ne essen szét és ne is ragadjon a kezedhez.
3. Tegyed a krémet a hűtőszekrénybe, legalább négy órára, hogy kemény, tömör „tésztává” álljon össze. Kanállal szaggass belőle kis darabokat, amelyeket gömbölygess formára.
4. A golyóbisokat mártsd az olvasztott csokoládéba – félig vagy teljesen, hogy a csokimáz körbevegye a masszát.
5. Tegyed hűvös helyre, amíg a csokoládé megdermed. Hűtőszekrényben gyorsabban hűlnek a gombócok. Ezután csurgathatsz rájuk fehér vagy étcsokoládé-csíkokat. Tegyed a falatkákat díszdobozba. Hűtőszekrényben, légmentesen záródó dobozban két hétig is eltartható.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK