Ez a recept a bizonyíték rá, hogy ez tényleg így van. A titok az édes, sűrített tejben rejlik, amivel a tojást helyettesítheted, ettől lesz a tészta annyira ízletes és persze nem is fog megromlani.
12-24 darabhoz
225g finomliszt (helyettesítheted zsemlemorzsával)
1tk. szódabikarbóna (a kekszmorzsához nem kell)
150g barnacukor
115g puha vaj
1tk. vaníliaaroma
400g édes sűrített tej
90g csokoládépasztilla
30g apróra vágott dió
a bevonáshoz olvasztott ét-, tej- vagy fehércsokoládé (kb. 250g, ha az összes golyót be akarod vonni) vagy cukormáz
1. Keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a barnacukrot. Tegyed bele a vajat és a vaníliát, majd keverd jól össze, amíg morzsás állapotú nem lesz.
2. Add hozzá a sűrített tejet és alaposan keverd el a kezeddel nyomkodva, hogy kemény tésztává álljon össze. A felülete lehet egy kicsit ragadós, de ne legyen túl nedves. Ha mégis, adj hozzá kevés lisztet, egyszerre csak egy teáskanálnyit.
3. Gyúrd hozzá a csokoládépasztillákat és a diót. Pihentesd a tésztát a hűtőszekrényben, legalább 4-5 órán át, hogy az állaga keményebb legyen, és az alapanyagok összeérjenek.
4. Egy kanállal szaggass a tésztából tetszőleges méretű gombócokat. Két tenyered között gömbölygetve formázd meg a diónyi vagy kicsivel nagyobb labdákat.
5. Mártsd a golyóbisokat olvasztott csokiba vagy cukormázba és tegyed félre, amíg a máz megkeményedik. A hűtőszekrénybe is beteheted a desszertet.
6. Amikor a máz megszáradt, becsomagolhatod a csemegét egy díszdobozba. A tésztát két hétig tárolhatod hűtőszekrényben, légmentesen záródó dobozban.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK