Az asztrológus szemüvege

 

Szeretnéd megnyerni személyre
szóló asztrológiai elemzésedet,
a csillagjegyednek megfelelő süteményt,
és a saját egyedi kristály-kollekciódat?
Töltsd ki a kérdőívet,
és bízz a szerencsédben!
Az Ezotéria hónapjában
minden lehetséges! >>

Az ember nem hétfőtől péntekig asztrológus, hanem minden egyes pillanatban. Az asztrológia egy olyan szemüveg, amit ha egyszer magunkra öltünk, a részünkké válik és általa elkezdjük más szemmel csodálni a körülöttünk lévő világot.

Az asztrológia az ókori világ egyik alappillére: gyökerei behálózták Mezopotámiát, Babilóniát, Egyiptomot, az antik Görögországot, de a csillagok tudománya Kínában, Indiában, Dél- és Közép-Amerikában is az emberi civilizáció része volt. Az Európában elterjedt asztrológia káldeus hagyományokra épül, ami egyiptomi majd arab közvetítéssel jutott el hozzánk. A középkorban az asztrológia a hét szabad művészet egyike volt.

Az archaikus rendszerek – mint az asztrológia, a tarot, a számmisztika, a kabbala, vagy a gyógyítás és az írás tudománya – nem egymástól független szigeteket képeztek, hanem tökéletes egységet alkottak. A régi korok még nem ismerték a mostani „gyorstalpaló” képzéseket; ott az élet minden mozzanatát magába foglalta a tudományok elsajátítása. Az iskolákban nem a lexikális tudáson, hanem a bizonyos életelvek megismerésén volt a hangsúly.


A tanulás jelentős része empirikus volt, a vizsgákon pedig nem az életkort vagy az elvégzett évek számát vették figyelembe, hanem a tapasztalatot és az érettséget. Ezeket a lépcsőfokokat nevezték beavatásoknak. Asztrológus nem diplomától, papírtól vagy igazolástól lett az ember, hanem azzá vált. De a tanulásnak, a rácsodálkozásnak, a felismeréseknek sosincs vége. Olyan mély, és egyre mélyebb rétegek rejlenek ezekben a tanokban, amelyekhez talán kevés egy emberi élet.


A XXI. században igazi kihívás, hogy az asztrológia életfilozófiává váljon, mert az ilyen iskolák a régi korokkal együtt tűntek el, a modern világ pedig kettéhasította az ősi tudást „tudományra” és „áltudományra”. Így vált szét az asztronómia és az asztrológia, a kémia és az alkímia, a matematika és a számmisztika. Az előbbi tagadja az utóbbi létjogosultságát, az asztrológia viszont magába foglalja a csillagászati ismereteket, az alkímia a kémiai alapokat, a numerológia pedig számelméleti tudásra épül. S míg a tudományos tények folyamatosan változnak, elméletei újra és újra megdőlnek, addig az archaikus rendszerek több évezrede mozdulatlanul, szfinxként őrzik titkaikat.


Az asztrológia egy rendkívül összetett, de elérhető és elsajátítható rendszer. Leginkább egy külföldi költözéshez hasonlítanám. Az ember először megtanulja az alapvető kifejezéseket, a konyhanyelvet (csillagjegyek, planéták), az írást (szimbólumok), ezzel párhuzamosan a hely történetét (mitológia), a tájékozódást (csillagászat), és szép lassan, ahogy beilleszkedik, elkezd azon a másik nyelven gondolkozni, érezni. Az asztrológia olyan szemüveg, ami segít a világ jelenségeit megismerni. Le tudjuk fordítani a leghétköznapibb dolgokat, és bármit ki tudunk fejezni ezen a nyelvezeten; például a viselkedési formulákat, az emberi játszmákat, de akár a tájakat, a kristályokat vagy az ételeket.


Ez a fajta megértés önismeretet, toleranciát és nem utolsó sorban hitet ad.

Amikor tanítok, elsősorban nem asztrológiai alapismereteket vagy tarot-t oktatok, amikor elemzek vagy tanácsot adok, nem kőbe vésett tényeket közlök, hanem ezt a „szemüveget” igyekszem továbbadni.


Balogh Eszter
Padparadsa Astrology
telefon: +36-30/8308-957
e-mail: padparadsa@gmail.com
web: http://www.padparadsa.blogspot.com


 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL