Hozzávalók:
30dkg kecskesajt
4 szelet bagett
8 szelet húsos füstölt szalonna
1 evőkanál méz
1 citrom level
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fenyőmag
Só és frissen őrölt fekete bors
2 marék bébiparaj
Elkészítése:
1. A kecskesajtot 4 egyforma darabra vágjuk. A szeleteket előmelegített grillsütőben 2 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A bagettszeleteket kb. 1 perc alatt szintén megpirítjuk. Egy serpenyőben a szalonnát ropogósra sütjük, majd a pörcöt papírtörlőn lecsöpögtetjük.
2. Közben a mézet a citromlével, az olívaolajjal, és a fenyőmaggal összekeverjük. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
3. A parajlevélből a tányérokra ágyat formázunk, a pirított bagettet és a szalonnát csinosan elrendezzük rajta. A meleg, sült sajtszeleteket a pirított kenyerekre csúsztatjuk, az öntettel meglocsoljuk, és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK