Hozzávalók:
2 burgonya
20dkg kolbász felszeletelve
1 vöröshagyma, félbevágva, és vékonyra szelve
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor rukkola, szívós szárai nélkül
Só és frissen őrölt fekete bors
1 csipet szárított, őrölt koriander
A díszítéshez: frissen reszelt parmezán
Elkészítése:
1. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk. A gumók méretétől függően negyedeljük, vagy nyolc részre vágjuk.
2. Egy forró serpenyőben a kolbászt hirtelen megsütjük, a hagymaszeleteket és burgonyát beletesszük, és folytatjuk a sütést, amíg aranybarna nem lesz, majd az edényt a tűzről lehúzzuk.
3. Egy tálban a balzsamecetet és az olajat összekeverjük, majd a rukkolát belekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A meleg kolbászos, hagymás burgonyát a rukkolás öntetbe tesszük, és óvatosan összeforgatjuk. Az egészet korianderrel fűszerezzük, és tányérokra szedjük. Frissen reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK