Hozzávalók:
450g sárga vagy piros húsú édes paprika
225g apró szemű paradicsom, félbevágva
450g hámozatlan padlizsán
250ml száraz fehérbor
4 evőkanál extra száz olívaolaj
Tengeri só és frissen őrölt bors
225g apró szemű hagyma, félbevágva
Elkészítése:
1. A paprikát csumázzuk ki, majd vágjuk egyforma darabokra. A padlizsánt héjastól vágjuk 2x2 centis kockákra, majd tegyük egy szűrőbe, és sózzuk meg. Fedjük le egy tányérral, és a tányért nyomjuk le egy nehéz tárggyal (pl. paradicsomkonzervvel).
2. Helyezzük az egészet a mosogató vagy tál fölé, és hagyjuk, hogy a padlizsán a keserű levét kieressze.
3. Nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és futtassuk meg benne a hagymát. Amikor megpuhult, dobjuk rá a padlizsánt, a paprikát és a paradicsomot.
4. Öntsük rá a bort, majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Lefedve főzzük 1 órán keresztül, lassú tűzön, gyakran kevergetve. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK