Hozzávalók:
6 nagyméretű gomba
2 evőkanál felaprított petrezselyem
6 evőkanál ricotta
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
4 evőkanál nagyon puha gorgonzola
Tengeri só és frissen őrölt bors
4 evőkanál frissen reszelt parmezán
4 evőkanál friss kenyérmorzsa
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 175C-ra. A gombákat törölgessük le és vágjuk le a tönkjeiket. A tönköket aprítsuk finomra és tegyük egy tálba.
2. Keverjük bele a ricottát, a gorgonzolát, a parmezán felét, a morzsát és a petrezselymet, majd sózzuk és borsozzuk. A kapott masszával töltsük meg a gombafejeket.
3. Egy evőkanálnyi olajjal kenjük ki egy sütőtál belsejét, amelyben egymás mellett elférnek a gombák. Rakosgassuk a gombafejeket a töltött felükkel felfelé a tálba, és szórjuk meg a maradék parmezánnal.
4. Csorgassuk rájuk a maradék olívaolajat, és süssük 25 percig, míg megpuhulnak, és a tetejük megbarnul. Azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK