Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Zöldbab-paprika-mozzarella terrin

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

3 póréhagyma, végei levágva
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 piros paprika
5 tojás, felverve
2 sárga paprika
Tengeri só és frissen őrölt bors
275g zöldbab, végei levágva
2 evőkanál frissen reszelt parmezán
400g mozzarella, felkockázva

 

Elkészítése:

1. A póréhagymát hosszában vágjuk ketté. A külső leveleket húzzuk le és blansírozzuk forró sós vízben 1 percig, majd dobjuk egy tál hideg vízbe, a maradékot vágjuk vékony szeletekre. A paprikákat süssük sütőben vagy grillen, míg megfeketednek, majd kihűlve hámozzuk meg és csumázzuk ki őket, húsukat vágjuk egyforma széles csíkokra.

2. A zöldbabot sós vízben főzzük 8 percig, majd szűrjük le és öblítsük át hideg vízzel.

3. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, dobjuk rá a nyers póréhagymaszeleteket és a babot, majd pároljuk 5 percig.

4. Egy szögletes tűzálló formát kenjünk ki olajjal, a sütőt pedig melegítsük elő 175°C-ra.

5. A felvert tojást sózzuk, borsozzuk, és szórjunk bele parmezánt.

6. A formát béleljük ki a blansírozott póréhagymalevelekkel, hagyva, hogy a végek a forma szegélyén túllógjanak. Az alját rakjuk ki egy réteg sültpaprika-csíkkal, öntsünk rá a tojásos masszából, szórjuk meg mozzarellával, majd egy réteg zöldbab és póréhagyma következik, majd tojás, mozzarella, megint paprika, és így tovább, míg a formát meg nem töltöttük, és az összes alapanyag el nem fogyott.

7. A lelógó póréhagymaleveleket borítsuk a terrin tetejére, és finoman nyomkodjuk le. Csomagoljuk lazán fóliába és tegyük 20 percre a sütőbe. Ezután csomagoljuk ki és tegyük vissza még 15 percre. Legalább 20 percig hagyjuk hűlni tálalás előtt. Szobahőmérsékleten, zöldsalátával tálaljuk.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL