Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Diós-almás varázslat

Szerző:
Szabó Anna
Az öregek szerint a napfény elmúltával naponta kellene ennünk diót, és jó kedvünk visszatér. Az alma szintén rengeteg jótékonyságot ad, miért is ne ötvözhetnéd a kettőt?

 

Hozzávalók

a tésztához:
2dl tej
3dkg friss élesztő
5dkg vaj vagy margarin
37dkg liszt
3dkg cukor
1 tojás

a tetejére:
1,5kg alma
4 evőkanál citromlé
5dkg dió
10dkg cukor
4 tojás
37dkg tejföl
3-4 evőkanál porcukor

Elkészítése:

1. A langyos tejben feloldjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk. A lisztet elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk az élesztőt, a vajat és a tojást, majd sima tésztává összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.

2. A megmosott almát négyfelé vágjuk, magházát kiemeljük, húsát cikkekre vágjuk és meglocsoljuk citromlével. A fél dióbeleket félbevágjuk és 5dkg cukorral az almához vegyítjük.

3. A tésztát margarinnal kikent, mély tepsiben kinyújtjuk, majd letakarva további kb. 30 percig kelesztjük. Egyenletesen elosztjuk rajta az almás keveréket, és előmelegített sütőbe toljuk. 175°C-on (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 12 percig elősütjük.

4. A tojást összekeverjük a tejföllel és a maradék cukorral, és a lepényre simítjuk. Ugyanazon a hőfokon további 30-35 percig sütjük. Porcukorral megintve kínáljuk.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL