Hozzávalók:
7 alma
12dkg vaj vagy margarin
10dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
3 tojás
25dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
½ dl tej
2 evőkanál sárgabaracklekvár
A tetejére 1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
1. A meghámozott almákat félbevágjuk, magházukat kiemeljük, és domború felüket bevagdossuk.
2. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. Végül belecsorgatjuk a tejet, és jól összedolgozzuk.
3. A masszát margarinnal kikent 24cm-es tortaformába töltjük, és kirakjuk az almákkal. Előmelegített sütőben, 175°C-on (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 30-35 percig sütjük. A lekvárt felmelegítjük, átpaszzírozzuk és a süteményre kenjük. Ugyanazon hőfokon további kb. 15 percig sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK