6 alma
20 dkg cukor
5 dl víz
12,5 dkg vaj
3 tojás
1 citrom
10 dkg darált mandula
2 dkg vaj a kenéshez
Az almákat meghámozzuk félbevágjuk, magházukat kivájjuk. 3 evőkanál cukorral édesített vízben 5-6 perc alatt puhára főzzük, majd jól lecsöpögtetjük. Közben a maradék cukrot és a margarint habosra keverjük. A 3 tojássárgáját egyenként hozzáadjuk. A citrom kifacsart levét és reszelt héját meg a darált mandulát belekeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Az almákat magházukkal lefelé alacsony peremű, 24 centi átmérőjű, kivajazott sütőformába rakjuk, és a mandulás masszával leöntjük. 180 ºC-ra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük. Vaníliaöntettel vagy tejszínhabbal kínáljuk. Hidegen és melegen egyaránt finom.
Tipp: |
A sütéshez kicsi, kevésbé lédús almát válasszunk, különben a gyümölcs leve könnyen eláztatja a sütemény tésztáját. |
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK