Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Berlini töltött fánk

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2dl langyos tej
2 tojás
2ek rum
25dkg rétesliszt
25dkg búzaliszt
7dkg cukor
1cs szárított élesztő
7dkg cukor
1 csipet só
Fél citrom reszelt héja
8dkg puha vaj
lekvár
ízlés szerint kakaó vagy porcukor

 

 

Elkészítése:

1. Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd lassan adagold hozzá a tejet, a vajat, a tojásokat és a rumot. Dagaszd meg, majd letakarva keleszd fél órán át.

2. Lisztezett deszkán nyújtsd ki, nagyjából egy centiméter magas legyen (de inkább keskenyebb, mint vastagabb). Fánkszaggatóval szaggasd ki, úgy hogy a végén páros számú darab jöjjön ki.

3. A kiszaggatott tésztakorongok közül a felemennyiségre tegyél egy-egy teáskanálnyi lekvárt, a másikfelével takard le, és jól nyomkodd le. (A korongok széleit – az ujjaid segítségével érdemes bekenni egy kis vízzel, hogy jobban tapadjanak. Így biztos nem bújik elő a töltelék sütés közben).

4. Takard le a fánkokat egy konyharuhával, és hagyd ismét félórát pihenni.

5. Hevíts olajat egy edényben, és süsd meg a fánkokat. Nagyjából 5 perc elegendő az átsülésükhöz.

6. Tálaláskor hintsd meg kakaóval vagy porcukorral.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL