Hozzávalók:
2dl langyos tej
2 tojás
2ek rum
25dkg rétesliszt
25dkg búzaliszt
7dkg cukor
1cs szárított élesztő
7dkg cukor
1 csipet só
Fél citrom reszelt héja
8dkg puha vaj
lekvár
ízlés szerint kakaó vagy porcukor
Elkészítése:
1. Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd lassan adagold hozzá a tejet, a vajat, a tojásokat és a rumot. Dagaszd meg, majd letakarva keleszd fél órán át.
2. Lisztezett deszkán nyújtsd ki, nagyjából egy centiméter magas legyen (de inkább keskenyebb, mint vastagabb). Fánkszaggatóval szaggasd ki, úgy hogy a végén páros számú darab jöjjön ki.
3. A kiszaggatott tésztakorongok közül a felemennyiségre tegyél egy-egy teáskanálnyi lekvárt, a másikfelével takard le, és jól nyomkodd le. (A korongok széleit – az ujjaid segítségével érdemes bekenni egy kis vízzel, hogy jobban tapadjanak. Így biztos nem bújik elő a töltelék sütés közben).
4. Takard le a fánkokat egy konyharuhával, és hagyd ismét félórát pihenni.
5. Hevíts olajat egy edényben, és süsd meg a fánkokat. Nagyjából 5 perc elegendő az átsülésükhöz.
6. Tálaláskor hintsd meg kakaóval vagy porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK