Hozzávalók:
200g liszt
2db tojás
1ek rum
½ kk só
400ml olaj a sütéshez
Porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
1. Szitáld át a lisztet egy tálba, majd add hozzá a sót, a rumot és a tojásokat is. Gyúrj belőle kemény tésztát. Ezt követően nedvesíts be egy konyharuhát, és csavard ki belőle a vizet. Majd a nedves konyharuhába bugyoláld be a tésztát. Pihentesd szobahőmérsékleten legalább 40 percig.
2. Kilisztezett deszkán nyújtsd olyan vékonyra a tésztát, amennyire csak tudod. Vegyél négy különböző méretű pogácsaszaggatót, és mindegyikkel szaggass ki azonos számú korongot.
3. A korongok széleit vágd be ujjnyira, majd helyezd őket egymásra úgy, hogy alulról fölfelé csökkenjen a méretük. Végül nyomkodd össze őket középen.
4. Felhevített tiszta olajban süsd ki őket. Amikor valamelyest már hűltek, de még melegek, hintsd meg őket porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK