Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Herőce

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

25dkg liszt
3 tojássárgája
5dkg vaj
2ek cukor
Élesztő
1dl tej
1dl tejföl
1ek rum

Olaj
Porcukor, sárgabaracklekvár

 

Elkészítése:

1. Kéz meleg tejben, cukor hozzáadásával futtasd fel az élesztőt.

2. Szitáld át a lisztet, keverd össze a sóval, majd morzsold rá a vajat. Öntsd hozzá a többi hozzávalót is: a tojások sárgáját, a rumot és a tejfölt. Majd add hozzá az élesztőt, és dagaszd össze.

3. Amikor már szép fényes és sima a tészta, tedd félre langyos helyre, és egy száraz konyharuhával letakarva keleszd fél órán át.

4. Kelesztés után egy sima felületen nyújtsd ki nagyjából 3mm vastagságúra, majd szeld fel rombusz alakú darabokra. A rombuszok belsejében – anélkül hogy a szélét átvágnád – ejts két vágást hosszanti irányban.

5. Melegíts fel tiszta olajat, majd a rombuszok mindkét oldalát süsd arany barnára. A felesleges olajat sütés után itasd fel vagy tiszta konyharuhával, vagy konyhai papírtörlővel.

6. Miután hűlt, de még langyos szórd meg porcukorral. Tálaláskor kínálj mellé sárgabaracklekvárt.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL