Hozzávalók:
1 konyhakész nyúl (kb. 1,25kg)
3 gerezd fokhagyma
25dkg mogyoróhagyma
1-1 piros, zöld és sárga paprika
1-2 csokor rozmaring
¼ liter száraz vörösbor
6dl tyúkhúsleves (lehet leveskockából is)
15dkg olajbogyó
125g tejszín
2ek ételsűrítő
Édesnemes pirospaprika
Só, bors
Díszítéshez kakukkfű és rozmaring
A sütéshez olaj
Elkészítése:
1. A megmosott, szárazra törölt nyulat 6 darabra vágjuk. A fokhagymát présen átnyomjuk, a zöldpaprikákat feldaraboljuk.
2. Lábosban kevés olívaolajat felhevítünk. A húsdarabokat minden oldalról megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kétféle hagymát, a zöldpaprikát és a lecsipkedett rozmaringleveleket. A vörösborral és a húslevessel felöntjük, fedő alatt 20 percig pároljuk. Beleszórjuk az olívabogyót, és további kb. 20 percig főzzük.
3. A húst kivesszük, és a visszamaradt levet a tejszínnel behabarjuk. Felforraljuk, belekeverjük az ételsűrítőt, és még egyszer felforraljuk. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, beletesszük a nyúldarabokat, és összemelegítjük. Végül friss rozmaringgal és kakukkfűvel díszítjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK