Hozzávalók:
2 tojás
2 tojás sárgája
7-8dkg cukor
1 citrom leve és reszelt héja
1dl száraz fehér bor
Csipetnyi só
2 szelet piskóta vagy teasütemény
A tetejére porcukor
Elkészítése:
1. 1 tojást szétválasztunk, és a fehérjét hűtőbe tesszük. Robotgéppel az egész tojást 3 tojássárgájával, a cukorral, a citromhéjjal forró vízfürdőben kb. 7 perc alatt krémesre verjük. Hozzáadjuk a bort, a citromlevet, és addig verjük, amíg a kétszeresére nő. A krémet hideg vízfürdőben tovább verve kihűtjük.
2. A hideg tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk. Poharakba halmozzuk, rámorzsoljuk a piskótát, és a porcukorral megszórjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK