Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Citromos borsodó

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

2 tojás
2 tojás sárgája
7-8dkg cukor
1 citrom leve és reszelt héja
1dl száraz fehér bor
Csipetnyi só
2 szelet piskóta vagy teasütemény
A tetejére porcukor

Elkészítése:

1. 1 tojást szétválasztunk, és a fehérjét hűtőbe tesszük. Robotgéppel az egész tojást 3 tojássárgájával, a cukorral, a citromhéjjal forró vízfürdőben kb. 7 perc alatt krémesre verjük. Hozzáadjuk a bort, a citromlevet, és addig verjük, amíg a kétszeresére nő. A krémet hideg vízfürdőben tovább verve kihűtjük.

2. A hideg tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk. Poharakba halmozzuk, rámorzsoljuk a piskótát, és a porcukorral megszórjuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL