Hozzávalók:
2 tojás
2 tojás sárgája
7-8dkg cukor
1 citrom leve és reszelt héja
1dl száraz fehér bor
Csipetnyi só
2 szelet piskóta vagy teasütemény
A tetejére porcukor
Elkészítése:
1. 1 tojást szétválasztunk, és a fehérjét hűtőbe tesszük. Robotgéppel az egész tojást 3 tojássárgájával, a cukorral, a citromhéjjal forró vízfürdőben kb. 7 perc alatt krémesre verjük. Hozzáadjuk a bort, a citromlevet, és addig verjük, amíg a kétszeresére nő. A krémet hideg vízfürdőben tovább verve kihűtjük.
2. A hideg tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk. Poharakba halmozzuk, rámorzsoljuk a piskótát, és a porcukorral megszórjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK