Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Halleves (bouillabaisse)

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 kis főzőhagyma (kb. 25dkg)
3 gerezd fokhagyma
½ csokor petrezselyemzöld
75dkg paradicsom
3 késhegynyi sáfrány
3 babérlevél
1 csomó újhagyma
1kg vegyes, konyhakész hal
20dkg bagett
Só, bors
a sütéshez olaj

Elkészítése:

1. A főzőhagymát cikkekre vágjuk. A fokhagymát présen átnyomjuk. A paradicsomot vékony cikkekre osztjuk. Kevés olajat felhevítünk, és megpároljuk benne a kétféle hagymát.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a petrezselyemzöldet meg a sáfrányt, és további kb. 5 percig pároljuk. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, majd 7,5dl vízzel felöntve kb. 20 percig főzzük.

3. Közben az újhagymát apróra feldaraboljuk. A halakat adagokra vágjuk, és az újhagymával együtt a levesbe szórjuk. Kb. 10 percig főzzük, majd sóval és borssal ízesítjük.

4. A kész hallevest a zsiradék nélkül megpirított bagettszeletekkel kínáljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL