Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Alma párnában

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

4 alma
6 db dióbél
5 mandulás csók
2 aszalt füge
2ek méz
10dkg vaj
4ek tej
25dkg rétesliszt
1 tojás
½ citrom reszelt héja
5dkg porcukor
½ dl bor
Porcukor a szóráshoz
Bő olaj a sütéshez


Elkészítése:

1. Az almát mosd meg, a húsát reszeld le. A diót vágd durvára. A mandulás csókokat daráld le. A fügét áztasd meg vízben, majd vagdald finomra.

2. Tálban keverd ki az almát, a diót, a mézet, a mandulás csókmorzsát, a fügét, a 6dkg vajat és a tejet. Lassú tűzön kevergetve sűrítsd be, majd hűlni.

3. A lisztet morzsold el a maradék puha vajjal, a tojással, csipetnyi sóval, a reszelt citromhéjjal, a cukorral és a borral, majd jól gyúrd össze.

4. Lisztezett deszkán vékonyan nyújtsd ki, és 4x8 cm-es téglalapokat vágj ki belőle. Mindegyik közepére halmozz kiskanálnyi tölteléket, hajtsd félbe, és széleit jól nyomkodd össze.

5. Bő, forró olajban süsd ki, szedd papírtörlőre, és itasd le róla az olajat. Míg forró, hintsd meg porcukorral.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL