Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta (50dkg)
2 nagyobb alma
10dkg cukor
1ek kukoricaliszt
1ek citromlé
1mk őrölt fahéj
1 tojás
1kk vaj a sütőlemezhez
6dkg porcukor
Elkészítése:
1. A mélyhűtött leveles tésztát hagyd kiengedni. Az almákat mosd meg, majd hámozd, emeld ki a magházukat, és vágd őket négy-négy cikkelyre, majd mindegyiket felezd.
2. Az almát kis lábosban, kis lángon, gyakran kevergetve, a cukorral, a kukoricaliszttel, a citromlével és a fahéjjal főzd puhára, majd tedd félre hűlni.
3. A tésztát vágd félbe széltében. Az egyik felét tedd vissza a hűtőszekrénybe, a másikat 30 centiméteres oldalú négyzetté nyújtsd, amit aztán vágj négy egyforma négyzetté. A tojást 1ek vízzel verd fel, és kend meg vele a tésztát.
4. Minden tésztadarabra ráhalmozzuk az almás töltelék egynyolcadát, majd a tésztadarabot átlósan hajtsd félbe, és a széleit nyomkodd össze.
5. Vajazz ki egy sütőlemezt, tegyed rá a papucsokat, és a helyezd hűtőszekrénybe.
6. Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. A tészta és a töltelék másik feléből is készíts négy papucsot.
7. A tojással kend meg a papucsokat, és süsd aranysárgára a sütőben (kb. 20 perc). Hagyd fémrácson kihűlni.
8. Közben készítsd el a cukormázat: kis tálban keverd az átszitált porcukrot 1 evőkanál vízzel, és kanállal csurgasd a papucsokra. Hagyd jól megszáradni, majd tálald.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK