Hozzávalók:
4dl zöldségalaplé
Fél kiskanál őrölt kurkuma
20dkg hosszú szemű rizs
2 piros húsú zöldpaprika, csíkokra szeletelve
1 érett paradicsom, kis kockákra vágva
4 evőkanál frissen facsart zöldcitromlé
Só, feketebor
1 csilipaprika
1 evőkanál frissen aprított koriander
3-4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
2 evőkanál napraforgóolaj
A díszítéshez: petrezselyem, koriander
Elkészítése:
1. Öntsd a zöldséglevet egy lábosba, és a kurkumát szórd bele. Forrald fel a levest, tedd bele a rizst, keverd meg, fedd le az edényt, és forrald fel ismét a levet. Mérsékeld a lángot, és lefedve nagyjából 20 percig párold (a fedőt ne emelgesd, mert távozik a gőz, és nem párolódik meg), míg a folyadékot teljesen magába szívja. Az így elkészült rizst tedd salátástálba.
2. Egy serpenyőben kevés kukoricaolajat forrósíts fel, a paprikát és a paradicsomot futtasd meg benne, majd tedd ezt is tálba.
3. Ízesítsd a zöld citrom levével, sóval és borssal. A maradék kukoricaolajat öntsd a fűszeres citromlébe, majd verd fel. A csilipaprikát hasítsd fel hosszában, szedd ki belőle az ereit és a csumáját, aprítsd kis kockákra, majd keverd az előbb elkészített öntetbe. Locsold meg ezzel a keverékkel a rizst és a zöldségeket, forgasd össze és tedd félre.
4. Távolíts el a csirkemellről minden zsíros részt, mosd meg, a nedvességet itasd le róla, sózd, borsozd.
5. Egy serpenyőben forrósíts fel napraforgóolajat, és süsd meg a csirkemell mindkét oldalát nagyjából 5 perc alatt süsd meg, majd húzd le a serpenyőt a tűzről. Tedd félre hűlni, majd amikor már kéz meleg, vágj belőle ferde szeleteket.
6. Kanalazd tányérokra a rizssalátát, fektesd a tetejére a csirkemellszeleteket, majd korianderrel és petrezselyemmel díszítve tálald.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK