Hozzávalók:
20dkg liszt
2dkg élesztő
1kk cukor
Fél tk só
2ek olaj
A töltelékhez:
10dkg medvehagyma
200g ricotta
50g parmezán
Só, bors, kevés olaj
Elkészítése:
1. Futasd fel az élesztőt 20ml vízben a cukorral. Mosd meg a medvehagymát, szárítsd és aprítsd fel.
2. Szitáld át a lisztet egy tálba, keverd hozzá a sót. Öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt és az olajat, továbbá gyúrás közben önts hozzá annyi vizet, amivel rugalmas tésztát kapsz. Tedd félre legalább 1 órán át kelni.
3. Készítsd el a tölteléket: a ricottához reszeld hozzá a sajtot, majd keverd össze őket a medvehagymával. Sózd, borsozd, végezetül tedd félre 10-15 percre pihenni. Kezdd előmelegíteni a sütőt.
4. A tésztát nyújts 1-2 mm vastagságúra, szaggass ki belőlük 5-6cm átmérőjű köröket. A körök közepére tegyél egy-egy teáskanálnyi túrós tölteléket, majd felfelé emelve – piramist formázva – csípd össze a tésztát.
5. Béleld ki sütőpapírral a tepsit, pakold bele a batyukat és kend meg a tetejüket vékonyan olajjal.
6. Süsd az előmelegített sütőben aranybarnára.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK