Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Medvehagymás túrógombóc

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

10dkg medvehagyma
25dkg tehéntúró
2db tojás
4ek kukoricadara
1ek liszt

Hempergetéshez:
2dl zsemlemorzsa
8dkg vaj (vagy margarin
Tálaláshoz:
10dkg kolozsvári szalonna
Tejföl

 

Elkészítése:

1. Törd össze a túrót villával, add hozzá a tojások sárgáját, a kukoricadarát, a lisztet, sózd és alaposan keverd össze.

2. Verd fel a tojások kemény habját, és add a túrós masszához. Tedd félre, és hagyd 2-3 órát pihenni.

3. Készítsd elő a medvehagymát: mosd és szárítsd meg, majd szeleteld fel nagyobb (nagyjából két centiméteres) darabokra.

4. Kockázd fel a szalonnát, és pirítsd meg kevés olajon vagy vajon. A megpirult kockákat emeld ki a zsiradékból.

5. A még forró zsiradékon fonnyaszd meg a medvehagymát, majd dolgozd össze alaposan a túrós masszával (hagyj némi zsiradékot az edény alján). Pihentest isméd 15-20 percen át, majd lobogó, forró vízben főzd ki a gombócokat.

6. A maradék zsiradékhoz, ha szükséges adj még vajat vagy olajat, melegítsd fel. Süsd meg rajta a zsemlemorzsát, és a közben kifőtt gombócokat hempergesd meg bennük.

7. A gombócokat tálald melegen, tejföllel és pirított szalonnakockákkal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL